Úplne ma ohromilo, ako dokáže príroda vstúpiť do interiéru tak jemne a zároveň výrazne. Objavil som machové dekorácie na stenu od Ekomoss a musím povedať, že sú to ozajstné umelecké diela. Nie je to len o vzhľade – ide o atmosféru, ktorú tieto kúsky vytvárajú v miestnosti https://www.ekomoss.sk/machove-obrazy-obrazy-z-machu/ .Každý obraz z machu pôsobí ako tichý prírodný ostrov pokoja. V dnešnej dobe, keď sme neustále obklopení technológiami a hlukom, je takáto forma dekorácie osviežujúcou zmenou. Mach nielenže pôsobí esteticky, ale má aj upokojujúce účinky na psychiku. Pri pohľade naň cítim uvoľnenie a príjemnú rovnováhu.Zaujímavé je, ako Ekomoss pracuje s rôznymi druhmi machu, textúrami a farbami. Niektoré obrazy sú jednoduché, minimalistické, iné zasa bohaté na detaily a tvarovanie, pripomínajúce lesnú krajinu. Vďaka tejto rozmanitosti si každý vie vybrať presne to, čo najlepšie ladí s jeho interiérom – či už ide o domov, kanceláriu alebo oddychovú zónu.Nejde o obyčajnú dekoráciu – machové obrazy sú zároveň ekologické a udržateľné. Prírodné materiály, ručná práca a dôraz na kvalitu robia z týchto kúskov niečo výnimočné. Čo ma potešilo najviac, je fakt, že tieto obrazy nevyžadujú žiadnu špeciálnu starostlivosť – žiadne polievanie, strihanie ani špeciálne osvetlenie.